Utmattelsessyndrom og tilleggsplager

Utmattelsessyndrom bringer med seg fryktelig tretthet og utmattelse, men en del andre ting også. Dette varierer fra person til person. Tenkte jeg skulle si litt om mine tilleggsplager.

Det første jeg merket var pusten min. Jeg pustet fryktelig tungt, og følte at jeg ikke fikk luft. Var derfor jeg ble innlagt på sykehus. Da jeg kom dit fant de ut at jeg hyperventilerte,  men visste ikke hvorfor. Tok alle slags mulige tester, men alt var helt fint, så det er ikke noe galt med meg der. Får fremdeles disse plagene når jeg begynner å bli sliten, eller f eks går for fort.

Jeg er også veldig svimmel. Stort sett hver gang jeg reiser meg opp, må jeg ha noe å holde meg i, for da svimler jeg. Så da står jeg der da, og støtter meg mot en vegg el. mens jeg venter på at det skal gå over...

Mange har vondt i kroppen. Det har ikke jeg vært plaget med, men etter to måneder uten trening, stort sett tilbrakt liggende, så begynner det og kjennes på kroppen. Ryggen, nakken og skuldrene er ikke helt gode etter hvert. Og så er det så forferdelig bråk i hodet mitt. Det piper og suser.

Jeg er også veldig lydømfintlig. Folk som prater er slitsomt, skarpe lyder, radio, små barn, store barn som leker.. Ikke alltid lett å vite hva slags lyder det er, og som regel er de ikke så veldig høy heller. Uansett så kjennes det ut som jeg holder på å bli sprø hvis det blir for mye lyd, det er rett og slett vondt i hele kroppen.

Når man blir så trett og utmattet, så vil man gjerne sove. Problemet er bare at ofte så får jeg ikke til det. Kan være dødstrett når jeg legger meg, klarer ikke å holde øynene oppe, men likevel kan det gå en time før jeg sovner. Dette er selvfølgelig ekstra slitsomt, ønsker jo bare å få sove. Er helt utrolig at dette går an, men insomnia er visst en vanlig tilleggsplage.

Det kognitive er heller ikke hva det var, og jo mer sliten jeg er, jo verre blir det. Klarer ikke alltid å konsentrere meg så lenge, glemmer ord, eller sier ord som er helt feil. Kan gjerne si det motsatte av det jeg mener. Sønnen min har mange kvelder fått beskjed om å gå på badet og kle på seg, i steden for å kle av seg. Klarer heller ikke å ha oversikt over alt og huske alt. Ikke så artig for ei som alltid har hatt full kontroll på både seg selv og dem rundt seg.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits