Ventetid

Så står det 1. desember på kalenderen. Alle seks adventskalendrene her i huset er åpnet og skrapet :-) Min lille sønn snek seg til å åpne nr 2 også, men dro til pappaen i dag, så han får ikke åpnet den i morgen likevel.

Og her ligger jeg, som jeg har gjort i 10 uker nå. Selv om jeg synes at jeg har vært syk utrolig lenge, så har høsten egentlig gått ganske fort.

Har heldigvis hatt litt mer energi de siste dagene. Greit å hvile mye, men utrolig godt å slippe å føle seg HELT utmattet hele tiden. Har vel funnet en rytme nå da slik at jeg stort sett vet hvor grensene mine går. Da kan det jo hende planen min virker :-) Det håper jeg virkelig! Når jeg nå klarer å disponere dagene slik at jeg ikke blir sliten, skal visst energien bygges opp litt etter litt. Da er det veldig viktig å ikke hive seg rundt, men ta det rolig. Dersom jeg gjør for mye, så er det lett å gå på en smell. Må heller fortsette å hvile mye og øke aktiviteten forsiktig og gradvis. Vet også av erfaring at det ikke skal mye til før det blir for mye en dag.

Har hele tiden lest om andre med ME som har så vondt i kroppen, og vært kjempe glad for at jeg ikke har det. Har lurt litt på om det er noe som kommer etter hvert, og nå begynner jeg å kjenne det litt. Vondt i musklene. Kjennes nesten ut som jeg har gangsperr, men har jo ikke brukt dem. I dag var det bicepsene som var verst. Fikk skikkelig vondt etter å ha løst sudoku - etter å ha skrevet noen tall med blyant!

Nå holder ikke skuldrene, nakken og ryggen lenger heller. Har fått henvisning til fysioterapeut, men der er det selvfølgelig lang venting...

Så er det vel bare å fortsette å vente på mer energi da, men det er vel venting det handler om for alle på denne tiden av året  ;-)

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits