Tvangshviling

I dag har jeg drevet med "tvangshviling". Noen dager må jeg det. Det kan være dager der jeg ikke føler meg totalt utmattet og/eller dager der jeg finner ut at jeg skulle ha gjort det og det. Som jeg har gjort i hele mitt liv, har jeg lyst til å få unna ting raskest mulig. Jeg var en mester i å bare gjøre det og det og det før jeg kunne sette meg ned litt, eller gå og legge meg. Jeg lagde også arbeidslister til meg selv. De kunne gjerne inneholde husvask innvendig og utvendig, brødbaking + div. Og det fikk jeg glatt unna på en søndag :)

Slik kan jeg ikke ha det lenger, det lar seg dårlig kombinere med ME. Derfor denne "tvangshvilingen". Dusje, hvile, spise + litt TV, hvile, hente posten og ved + fyre opp, ny tur på sofaen, sjekke mail og en tur på nett, hvile osv. Trenger ikke å hvile så veldig lenge hver gang, men det er viktig at jeg ikke bruker opp energien. Så skal jeg klare å slappe av også da - mens jeg ligger der og tvangshviler og tenker på alt jeg vil gjøre / skulle ha gjort i dag. Det er ikke alltid like enkelt. Tvinger meg selv til å ligge en stund etter jeg har slappet av, slik at hvilingen er nyttig.

Dere skjønner sikkert at med dette systemet er det ikke mye jeg rekker å gjøre i løpet av en dag. Etter ca tre dager har jeg vært like lenge våken som dere andre er på en dag. Da blir det lite gjort på en uke. Selv om jeg prøver å gjøre minst mulig, så blir det av og til for lite tid, og jeg vanner blomster, eller rydder litt uten ekstra hvile. Noen slike dager innimellom går greit, men blir det flere på rad, går det ut over energinivået mitt og jeg blir dårligere.

Har vel kanskje gjort litt for mye uten nok hvile noen dager i forrige uke, har i alle fall hatt mindre energi i det siste. Derfor denne tvangshvilingen.

Og så jeg som alltid har trodd at jeg er en utålmodig person! Det tror ikke jeg på lenger i alle fall. Utrolig for en tålmodighet jeg har hentet ut de siste tre månedene :)

Én kommentar

Tigergutt

16.des.2009 kl.09:25

Kjære Brummen min.

Du trenger kun én liste nå. Den ser slik ut:

HVILE

Skriv en ny kommentar

hits