Nå er jeg drittlei av å være syk!

Dette kommer til å bli en "sutreblogg". Så er dere herved advart ;)

Har startet det nye året med å være sint og lei. Gikk så bra før jul. Da gledet jeg meg til jul og til mamma skulle komme. Var bare å holde ut til da. Var også i ok form. Vi hadde en kjempe koselig, stille og rolig jule- og nyttårsfeiring. Så blir det 1. januar. Mamma drar. Og det er dagen for å se framover og tilbake. Tenke på året som har gått og året som ligger ubrukt foran oss. Da går det opp for meg. Jeg har et hav av uker foran meg der det eneste jeg skal er å fortsette som jeg avsluttet 2008. Med hvile og prøve å bli bedre. Ingen ting å se fram til. Kan ikke planlegge noe. Ingen perspektiv på når jeg blir frisk. Bare et uendelig antall uker med hvile, hvile og hvile.

Er lei av å hvile. Ligge på sofaen under teppet og høre på at ei venninne bruker masse tid på å måke min innkjørsel. Dette er bare ikke meg. Jeg er ikke laget for at andre skal gjøre alt mulig for meg hele tiden. Jeg vil gjøre ting selv. Handle min egen mat f eks, som jeg ikke har gjort på flere måneder nå.

I morgen begynner skolen igjen. Jeg har sinnsykt lyst til å gå på jobb. Vil komme igang igjen med klassen min. Vil gjøre noe meningsfullt. Vil være sammen med andre mennesker, både ungdommer og voksne. Ikke bare ha besøk en time nå og da. Jeg er mer sosial enn som så. Jeg har stort behov for kontakt med andre mennesker.

Er lei av kroppen min også. Den er ikke noe å samle på for tiden. Etter 4 måneder med knapt noe bevegelse er den helt ødelagt. Vekten går nedover, musklene forsvinner, nakken og skuldrene er stive, ryggen, ledd og muskler er vonde. I tillegg har jeg vondt i magen og er en del kvalm. Og jeg vet at alt dette er ting som egentlig kan fikses med trening - hadde bare kroppen min tålt trening. Bare det er utrolig irriterende! Enn å få en sykdom som man ikke kan trene seg frisk fra.

Nei, i dag er det bare to ting å konkludere med; livet er urettferdig og det er aldri så galt at det ikke kan bli verre!

PS. Måtte bare få ut dette :-( Skal prøve å være mer positiv neste gang. Må vel ta dag for dag, glede meg over de små tingene og slutte å se så langt framover...

Én kommentar

Tante Mona

04.jan.2010 kl.17:31

Tull vær sint sur og lei det har du da virklelig lov til. Så det så.

Skriv en ny kommentar

hits