Soving og menlantonin

I går gledet jeg meg hele dagen til å gå og legge meg. Endelig noe å sove på :) Hadde store forhåpninger til dette kroppens vidundermiddelet. Må vel prøve og få litt tilført når det jeg har i kroppen tydligvis har gjemt seg bort og tatt en pause.

Tok tabletten kl 20. Den skulle nemlig tas en til to timer før leggetid. Så lå jeg på sofaen og kjente og kjente om jeg merket noe. I nitiden var jeg trøtt og svimlete (som vanlig). Tok med meg en bok og gikk og la meg. Dan Brown er en mester i å skrive spennende, så klarte ikke å legge fra meg boka før halv ti. Da var jeg trøtt og tenkte at nå måtte jeg vel få sove. Tenkte at dette går raskt :) Så lå jeg der da. Innimellom snurret alt rundt og rundt, ikke så voldsom nå lenger, bare som en liten karuselltur, og det går bra. En halv time gikk. En time. En og en halv. Da begynte jeg å lure på om jeg kanskje er en av de 100 som har søvnløshet som bivirkning av disse tablettene! Det er faktisk en bivirkning...

Etter ca to timer sovnet jeg endelig :) Så ikke på klokken igjen før seks i morges :) Så lå jeg og hvilte/sov/duppet/slumret (hvem vet?) fram til ni. Da stod jeg opp.

Hadde kanskje trodd at de kom til å virke enda bedre. Men, klart to timer på å sovne er jo helt noe annet enn seks, så jeg skal vel ikke klage. Deilig å sove ca seks timer i strekk også. Så har jeg i alle fall fått noe som ligner på en døgnrytme. Kanksje sovner jeg raskere etter hvert som jeg fortsetter med tablettene, hvem vet ?

6 kommentarer

Tigergutt

27.jan.2010 kl.14:05

Tålmodighet, kjære Tornerose!

Husk at dette er første "dosen" din, skal kanskje noe mer til før du får ønsket virkning. Jeg har forsøkt slike valerina natt-greier, og de funker i alle fall ikke første kvelden, sannsynligvis fordi jeg venter i spenning på å sovne :)

deepinsidemyhead

27.jan.2010 kl.14:06

Så flott at du klarte å sove så lenge i strekk da=) Bra det finnes noe som kanskje virker da:)
Hei...Jeg gikk på melatonin en periode..Jeg var den förste som legen min gav melatonin, siden jeg ikke ville ha ordinäre sovetabletter. Da de "fant" melatonin, en gang på slutten av 1980-tallet, kalte de det for "ungdomshormonet"", og de markedsförte det på den måten. Det viser seg at jo eldre man blir, jo mindre "lager", av melatonin har man i kroppen. De gikk snart bort ifra den "evig ungdoms-teorien" i markedsföringen, men de mener fortsatt det også har en sammenheng med "aldring" av kroppen. Siden melatonin ikke var registrert som medisin, da jeg fikk det ( vet ikke om det er det nå..), så fikk jeg det på registreringsfritak fra legemiddelsentralen, og måtte alltid vente 2-3 dager hver gang jeg gikk på apoteket og bestilte...I utlandet selger de melatonin på helsekost-butikker. Jeg hadde bare gode erfaringer, selv om jeg fortsatt sov for mye, så hjalp det til med å "våkne" på dagtid. Jeg hadde litt liknende problemer som deg, og jeg skriver litt om det på bloggen min...Melatonin virker "bedre" når du sover i et mörkt rom, siden det naturlig begynner å virke i kroppen når det er mörkt...Det er mye forskning å lese om melatonin..Legen min benytter melatonin selv, og han sier det er fremtidens sovemedisin... Lykke til med alt ditt..Jeg håper ikke du sover i hundre år...

tornerosesverden

28.jan.2010 kl.16:26

i feel like a slave. when will:Takk for god informasjon og kommentar :) Skal lese bloggen din når jeg får litt mer energi :)

tornerosesverden

28.jan.2010 kl.16:27

deepinsidemyhead:Ja, det var kjempedeilig :) Sov enda mer i natt, så dette virker bra :)

tornerosesverden

28.jan.2010 kl.16:28

Tigergutt:Virket enda bedre i natt :-) Du vet jo at tålmodighet ikke er min sterkeste side...

Skriv en ny kommentar

hits