Hvorfor er det slik at ingen vet hva som skal gjøres når man lager nye regler??? NAV og pasientreiser.

I år har man innført automatisk tilsending av frikort. Dersom man opptjener frikort før 1. juni, skal det sendes NAV lokalt. Etter denne tid er det pasientreiser som skal ha det. So far, so good.

Hver gang jeg skal til lege eller fysioterapeut får jeg rekvisisjon på drosje. Ingen av disse er langt unna, så jeg kommer aldri over 130 kr som er egenandelen. Drosjesjåførene har derfor bare skrevet på kvitteringene og sagt at jeg må stifte dem på rekvisisjonene. Da jeg kom over grensen, ringte jeg NAV og spurte om det fremdeles gikk an å levere egenandelskort der. Ja, det gjorde det. Jeg spurte om jeg måtte ha med kvittering på at jeg hadde betalt for en time på sykehus, og det måtte jeg dersom det ikke stod på egenandelskortet. Da lurer jeg for det første på, hvis det er automatisk utsending av frikort, så må vel det at jeg har vært på sykehus registreres et sted da? Registreres dette bare hos pasientreiser? Hvorfor skal i så fall NAV lokalt ordne dette fram til 1. juni da?

Jeg er for syk til å komme med til NAV selv, så jeg sendte støttekontakten min :-) med egenandelskortet og en bunke med rekvisisjoner/kvitteringer for drosje. Da hun kom til på NAV viste det seg at de IKKE tok imot alle disse kvitteringene. Drosjesjåførene skulle skrive på egenandelskortet hver gang, selv om summen jeg betalte er under 130 kr. Eller så kunne jeg sende alle rekvisisjonene/kvitteringene til pasientreiser. Støttekontakten min gikk derfor på drosjekontoret og fikk dem til å føre på alle kvitteringene på egenandelskortet mitt. Så gikk hun tilbake til NAV og de kunne ta imot kortet. Frikortet vil da komme til meg i posten om en uke.

I mellomtiden må jo jeg i gang med et nytt egenandelskort, men denne gangen får jeg drosjesjåførene til å kvittere rett i kortet :-)

Så da har altså fysioterapeuten/legen skrevet ut to rekvisisjoner hver gang jeg har vært der (tur/retur), drosjesjåførene har skrevet på kvitteringen, og jeg har drevet og stiftet og tatt vare på alt dette. Og nå er det ingen som vil ha det. JEG sitter igjen med alle rekvisisjoner/kvitteringer!

Er det bare slik fordi jeg ikke kommer over egenandelsgrensen? Tok drosje til sykehuset, og da betalte jeg 130 hver vei, fikk kvittering i egenandelskortet og måtte gi fra meg rekvisisjon. Hvis det er slik, så burde noen sagt fra om det. Er jo utrolig mye arbeid med kvitteringer og rekvisisjoner hvis det ikke er nødvendig. Nei, skjønn det den som kan.

En annen ting jeg lurer på er hvor vanskelig kan det være å forutse slike situasjoner når man setter i gang noe nytt? Burde det ikke være greit å informere de involverte parter skikkelig? De som bestemmer og har ansvar for dette må da ha litt oversikt?

Må vel bare være enig med fysioterapeuten i at det bare blir mer og mer papir - i dette såkalte papirløse samfunnet vårt.

2 kommentarer

anettesbokboble

25.feb.2010 kl.22:55

Det er helt utrolig at det skal være på denne måten!! Skikkelig molbo spør du meg!!

Makronelle

26.feb.2010 kl.10:31

Man må være frisk for å være syk ;-)

Skriv en ny kommentar

hits