Bedre, eller bedre energidisponering?

Har hatt litt besøk denne uka. De har kommentert at det virker som jeg er bedre. Jeg er blant annet mer oppe og går. Har også merket selv at jeg klarer ting nå som har vært fryktelig slitsomt før. Før måtte jeg sitte når jeg skulle hente meg mat, men nå står jeg. Nå klarer jeg også å sitte ved et bord og spille brettspill med min sønn i ca 20 minutter, til og med uten støtte til hodet.

Så er spørsmålet; er jeg bedre, eller har jeg blitt flinkere til å disponere energien min? Tror nok kanskje det siste. Før jeg begynte med aktivitetsavpassingsplan og dagsplan var det ofte slik at jeg var oppe til jeg ble veldig sliten, så la jeg meg litt og så var jeg oppe litt igjen. Formen var mye mer ustabil da. Jeg var også oppe lengre økter enn jeg er nå. Dvs at energien måtte fordeles på lengre tid. Jeg presset meg mer. Nå prøver jeg å følge planen, uten å kjenne etter så veldig på formen min hele tiden.

Etter at jeg begynte med aktivitetsavpassingsplan er formen relativt stabil. Jeg vet at når jeg er oppe en halv time, så har jeg energi til det. Jeg er heller ikke så redd for å bli litt sliten lenger. Så lenge jeg kommer meg noenlunde med hvilen etterpå, så er det greit. Nå vet jeg også mer om hva og hvor mye som skal til før jeg blir sliten.

Om jeg har blitt bedre, fått mer energi totalt sett, er vel vanskelig å si nå. Det vil vel vise seg etter hvert som jeg øker aktiviteten på planen min og i tillegg korter ned på hvilingen.

Uansett er det godt å være i noenlunde stabil form :-) Og så blir det spennende å se fremover om jeg klarer å presse kroppen min forsiktig tilbake til det den en gang klarte.

2 kommentarer

Asbjørg

29.jul.2010 kl.19:49

Sååå flott :-) vi saser på at du gradvis begynner å bli bedre. Klem :-)))

tornerosesverden

30.jul.2010 kl.17:03

Asbjørg:Håper det. Håper dine dager også er så gode som de kan bli :-) klem

Skriv en ny kommentar

hits