Overømfiendtlighet for lyd

Jeg tåler mer lyd nå enn før. Det er jeg blitt enda mer oppmerksom på denne uka. Jeg har jo merket det tidligere også, men enda mer nå. Ikke så lett å få sjekket ut dette når jeg bare lever her alene i min egen verden. Men, med flere folk i huset får jeg testet det ut.

Før var det slik at enkelte lyder var fysisk vonde. Kjentes ut som noen stakk nåler i ørene mine. Slik er det sjelden nå, selv om jeg fremdeles blir sliten av lyder.

Har jo sagt tidligere at jeg klarer å føne håret uten ørepropper. Alle apparatene hos fysioterapeuten tåler jeg også - både during og piping. Kan ha viften på badet på en liten stund mens jeg er der. Klarer at vaskemaskinen står på mens jeg er på badet.Klarer også å være litt på kjøkkenet mens vannkokeren står på.

Sønnen min kan se på Boomerang uten øreklokker mens jeg er oppe. Måtte nemlig skaffe øreklokker til han som han kan bruke når vi har besøk, for da er det upraktisk for meg med ørepropper. Disney og Cartoon Network klarer jeg ikke. Han kan også øve 5 min på trommeleksen sin på trommepad'en (tror jeg det heter) mens jeg er oppe. Den lager en "dump" lyd som jeg klarer å høre på (men 5 min er nok...). Så kan vi spille Yatzy og trille terninger på bordet uten at jeg trenger ørepropper.

Det går bra å spise middag flere sammen også uten ørepropper - og uten å få vondt. Tåler også litt mer kjøkkenlyder enn før.

Dette gjør at vi kan leve et mer normalt liv hjemme. Trenger ikke å gå rundt å si "hysj" hele tiden til sønnen min. Det er utrolig godt :-) Godt at han bare kan plystre i vei når han er glad og fornøyd.

Utenfor huset sliter jeg mer med lyd, særlig mennesker som prater. Så venterom hos legen f eks er fremdeles veldig slitsomt.

Nå er jeg nå mest hjemme, så det er godt at det er bedring der i alle fall, så får vi ta det andre etter hvert. 
All bedring er super :-)

3 kommentarer

Tigergutt

31.okt.2010 kl.17:30

Kjære Brummen

Så kjekt å høre at du har fremgang på enkelte områder :)

Bare for å ha sagt det - Disney og Cartoon Network er ille nok i seg selv...

Stor klem fra Tigergutt

Tante Mona

31.okt.2010 kl.21:07

Kjempe;))

tornerosesverden

02.nov.2010 kl.18:33

Tigergutt:Ja, det er kjempegodt :-) Enig med deg om kanalene, men ungene liker dem kjempegodt. Ikke alle kamper man kan vinne her i verden...

Stor klem

Skriv en ny kommentar

hits