Hvor sliten er jeg?

Siden jeg begynte med aktivitetsavpassngsplan i juli i fjor har jeg hver dag skåret meg selv på hvor sliten jeg er på en skala fra 0 til 10. 0 er ikke sliten i det hele tatt, 10 er mest sliten.

Egentlig ser jeg dette for meg mer som en pyramide med 10 trinn enn som en skala. Når jeg ikke har energi, er på 10, så står jeg nede på bakken. Er jeg på 9 har jeg energi til å klatre opp ett trinn. 8 er to trinn opp osv helt til jeg når toppen og er 0 sliten (hvis det er noen som i det hele tatt er det etter en dag da?).

10'er dager har jeg heldigvis ikke hatt siden jeg begynte med dette. 10'er dager hadde jeg i den akutte fasen. Det var dager da jeg ikke hadde energi til å snu meg i sengen på lang tid - ikke før jeg hadde "ladet" bittelitte grann opp. Dager da jeg ikke fikk opp øynene selv om jeg ga hjernen streng beskjed om at nå skulle de åpnes. Dager da jeg lå på sofaen og det å være oppe var å ligge å se i taket i 10 minutter før øynene på nytt skled igjen. Dette var ganske skremmende dager. Helt utrolig at det går an å bli så sliten, så tom for energi. Heldigvis er det lenge siden jeg har hatt slike dager nå.

9'er dager har jeg hatt en del av. Sist nå etter MR'en. Det er dager da jeg er oppe i kanskje bare 2 1/2 time. Dager da jeg klarer å gå på do og spise, men ikke noe særlig mer enn det. Dager der jeg bare sleper meg rundt. Dager da det er vondt å hente et glass ut av skapet og der beina skjelver før jeg får tatt maten ut av kjøleskapet og lagt den på et fat.

8'er dager er vel det jeg har hatt mest av siden juli i fjor. Det er dager hvor jeg er oppe i 4 1/2 time som det står på planen min, men jeg har ikke noe særlig energi. Klarer å lese litt, se TV og ha litt besøk.

7'er dager er dager med mer energi. Det har jeg hatt noen av i det siste.

6'er dager er dager med enda mer energi. Gode dager! Dager der jeg føler meg nesten frisk, så lenge jeg passer på å få nok hvile. Det er der jeg er nå. Var der før jeg fikk besøk og i begynnelsen mens mamma og sønnen min var her. Så fikk jeg tre 7'er dager. Dager med symptomøking og litt mindre energi. Men allerde i dag er jeg på 6 igjen :-) Ser ut som det ikke ble noe mer tilbakebetaling enn at tre rolige dager fikset det.

Så nå er jeg klar for en ny uke :-) Blir spennende å se om jeg klarer å klatre helt opp på 5 nå da...

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits