En liten oppdatering

Blir ikke innlegg så ofte som jeg skulle ønske, men nå er jeg i alle fall her med en oppdatering om hvordan det går.

Å ha sønnen min her på overnatting gikk kjempefint :-) Vi koste oss begge to. Godt å ha et normalt liv hjemme her bare vi to. Så nå er det slik at annenhver fredag til lørdag skal han overnatte her - fast ordning :-) En natt av sju er mye bedre enn ingen!

Jeg har vært flink til å følge planen min i det siste. Ingen unnasluntring der. Likevel oppdaget jeg i løpet av uka at jeg hadde litt mindre energi. At jeg var falt ned ett trinn til 7 på "hvor sliten er jeg?"-pyramiden min :-( Når ikke grunnen er at jeg er for mye oppe, så måtte jeg se på aktiviteten jeg gjør. De faste aktivitetene er greie. De er ikke problemet, for jeg har jo hatt mer energi selv om jeg har hatt dem der.

Måtte tenke på aktiviteten de 4 1/2 timene jeg er oppe da. Fant fort ut at det er der problemet ligger! Jeg går fortere, står mer, leser avisen eller et blad mens jeg sitter på venterom, prøver å lure inn litt trening, leser mer, er mer på PC'en osv. Småting som jeg egentlig klarer, men som til sammen gjør aktiviteten større. Denne gangen merket jeg ikke noe i form av symptomøking. Kanksje har det blitt for stor aktivitet over tid? Det kan også nemlig skje. Har vel veldig gradvis fått mindre helingshvile og så falt jeg ned ett trinn. I tillegg har jeg sovet dårligere et par netter denne uka, og det gir også utslag på energien.

De siste dagene har jeg vært bevisst på å roe ned. Se mer TV igjen. Ikke planlegge hva jeg skal gjøre neste pause og neste og neste, for å få mest mulig gjort i løpet av en dag, mens jeg hviler. Tenke at ting får bare vente. Bli flinkere til å tenke energiøkonomisering igjen selv om jeg har mer energi.

Det må jeg bare fortsette med i uken som kommer. Da har jeg nemlig to ut-av-huset aktiviteter i tillegg til de vanlige; lege og konferanse for sønnen min.Så denne uka blir det ingen aktivitetsøking eller reduksjon av hvile, bare jobbing med å holde formen.

I dag har jeg prioritert å hvile en halvtime ekstra siden jeg mistet en time i natt. Så nå er formen ikke så aller verst :-) Det er jo heller ikke så forferdelig å være på 7, men det er lurt å stoppe det raskest mulig når jeg begynner å få mindre energi. Skulle helst fortsatt å få mer en stund fremover nå.

 

2 kommentarer

Tante Mona

27.mar.2011 kl.21:16

Kjempe flott for dere begge at det blir overnatting fra fredag til lørdag.

Klem

tornerosesverden

03.apr.2011 kl.20:24

Tante Mona: Her koser vi oss med overnatting hver helg for tiden :-) Klem

Skriv en ny kommentar

hits