Et symptom kommer sjelden alene

Det er vel kanskje derfor et av navnene på denne sykdommen er utmattelsesSYNDROM. Nettopp fordi det er en haug med symptomer som opererer sammen.

Hadde problemer med å sove i går igjen. Tror nok kanskje det har med øresusen å gjøre. Den er, som jeg har blogget om tidligere, blitt verre. Drakk som vanlig night time teen min før jeg la meg. Tok circadin (melantonin). Avspenningsyoga og pusteøvelse i sengen. Ørepropper og sovemaske foran øynene. Ingen påvirkning utenfra skal forstyrre søvnen min.

Blir liggende å høre på "bråket" inni hodet mitt. Blir ikke mindre intenst av at jeg har propper i ørene. Tar jeg dem ut, blir jeg forstyrret av lyder utenfra. For med øresusen følger også mer overfølsomhet for lyder. Disse følger hverandre som hånd i hanske. Forsterker hverandre. Av med sovemaske, kanskje jeg sovner da? Prøver å hvile. Slappe godt av. Jobber med å puste rolig og dypt. Men bare et sekunds uoppmerksomhet er nok til at jeg igjen ligger og puster alt for fort. En uvane, eller et symptom?

Så må jeg selvfølgelig på do. For den hyppige vannlatingen, som har vært mindre hyppig de siste månedene, har nå blitt hyppigere igjen. Det skjer selvfølgelig bare når jeg virkelig ikke trenger å bruke masse energi på å springe på do hver halve eller hele time. Dvs springe og springe. Med svimmelheten jeg er plaget med nå, er det best å sette seg sakte opp. Stå litt og se om jeg klarer det. Slo meg skikkelig sist jeg besvimte, så jeg prøver å unngå det. Er egentlig nok å vri litt på hodet når jeg ligger i ro for å framkalle svimmelhet.

Tilbake i senga prøver jeg med ørepropper og uten, med sovemaske og uten. Får vondt i kroppen. Opp og ta paracet. Ta en halvtimes lesepause mens jeg venter på at den skal virke. Nå må jeg da få sove. På do igjen. Har plutselig med mobilen tilbake. Den som er så smart at den må ligge på gangen mens jeg hviler. Svusj, der gikk det 15 min på Facebook. NÅ må jeg da få sove.

Ligger ikke lenge før jeg kjenner at jeg er sulten. Umulig å sove da. Står opp og henter noen salte kjeks. Tar en paracet til. Fremdeles smerter etter den første. Leser litt mens jeg spiser kjeksene. NÅ må jeg da få sove. NÅ har jeg spist, vært på do, tatt en pause fra hvilingen, smertene bør begynne å forsvinne etter to paracet. Så får jeg veldige smerter i musklene på baksiden av lårene. Prøver å massere, klemme på dem, holde på dem, men ingenting hjelper.

Så sovnet jeg likevel. Åpnet ikke øynene før klokken halv sju i morges. Ca 6 1/2 time med sammenhelgende, drømmeløs soving må nesten være ny rekord! Og en skikkelig god, etterlengtet pause.

Er trøtt i dag. Selv om jeg sov lenge, ble det nok litt for lite. For mye aktivitet før klokken tolv. Likevel er humøret litt lettere - jeg fikk endelig en pause :-) I dag er jeg sulten også! Har spist tre ganger allerede. Ikke så mye hver gang, men mye bedre for magen min å spise ofte. Energien er mindre, men klarer fortsatt å holde 7'eren. Ikke falt ned på 8 eller 9 som jeg ville gjort for fire måneder siden.

Skal prøve å hvile litt ekstra i dag også. Bli mest mulig opplagt til besøk i morgen, men det blir nå som det blir.

 

2 kommentarer

Bell4trix

30.mai.2011 kl.22:52

Hei søta!
Så fin blogg du har! Har vært og lest endel men er ikke så flink til å kommentere.
Dette er som om jeg skulle skrevet det selv! Bemerkelsesverdig likt! Wow!
Blei bare helt satt ut... :) hehe... Håper du føler deg bedre snart!
KleM fra en MEd-søster ;)

tornerosesverden

02.jun.2011 kl.18:35

Bell4trix: Heia og takk for kommentar :-) Vi er nok flere der ute, ja. Håper du får gode dager du også :-) Klem

Skriv en ny kommentar

hits