En uke uten assistent

Tilvanlig har jeg 15 timer Brukerstyrt Personlig Assistent (BPA) i uken. Som jeg skrev i et innlegg tidligere har den ene assistenten min sluttet, hun andre har ferie denne uken. Har heller ikke klart å finne vikar, derfor ble det en uke uten assistent.

Da får jeg hjemmesykepleie hver dag i steden. De smører mat, tømmer oppvaskmaskinen, tar ut søppel, henger opp klær, bretter klær og vasker håret mitt en dag i uken.

I tillegg har jeg hatt god hjelp av venner :-) Til posthenting. Til handling. Vanne blomster ute når det sluttet å skje naturlig. Vaske håret mitt - fikk til om med en stuss med "på kjøpet" :-) Jeg kan få middag fra sykehjemmet når jeg er uten assistent, men siden det bare var snakk om en uke, har jeg spist Fjordland. Varme mat i microen får jeg til ;-) Husvask får mamma ta seg av når hun kommer i morgen. Ja, hun skal slippe å gjøre det i morgen, men hun kommer i alle fall i morgen ;-)

Det er litt greit å få en slik sjekk innimellom. Trenger jeg all hjelpen jeg får? Og det kan jeg vel konkludere med at jeg gjør etter denne uken. Jeg har gjort litt mer "husarbeid" enn jeg pleier, men for en uke har det gått greit. Nå har jo ikke sønnen min vært her heller. Dessuten, med den korte tiden jeg har oppe, så er det greit at jeg kan gjøre ting jeg har lyst til, så kan noen andre gjøre det som må gjøres. Særlig når sønnen min er her så mye som han er, er det greit å bruke tiden på han, og ikke på ting som må gjøres i huset. Dessuten er det slik at det meste av det assistentene gjør, klarer jeg ikke selv.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits