Ting på gang ;-)

Dere som har fulgt meg en stund vet at jeg er i tilfriskningsfasen. At jeg har blitt litt bedre de siste månedene. Dere vet også at tilfriskningen min de to siste månedene har stoppet litt opp. Har ikke kunne øke aktiviteten eller redusert hvilen. Har i stedet hatt symptomøking. Hadde også bestemt meg for å legge øking og redusering på is i sommer, og bare kose meg med sønnen min og besøk.

Men så begynner det å skje ting. For det første har jeg blitt sulten. Skikkelig sulten! Har egentlig ikke så mye med matlyst å gjøre, spiser fremdeles mest fordi jeg må, men nå spiser jeg mer :-) Har fått beskjed om at hvis jeg ikke spiser, så blir jeg i alle fall ikke frisk! Så nå spiser jeg det kroppen gir uttrykk for at den trenger. Det morsomste er egentlig når jeg står opp til middag - da kaster jeg innpå mat! Utrolig at det går an å bli så sulten av å ligge 2 1/2 time i senga og hvile. Spesielt når det siste jeg gjør før jeg legger meg er å spise lunsj ;-)

Utmattelsen i musklene er også redusert i forhold til hva den var før. Det betyr at jeg klarer å holde hodet mer oppe selv og bruke armene mer enn jeg gjorde før. Tok en liten test her en kveld. Hvor mange armhevinger kunne jeg klare etter 1 år og 10 måneder uten trening, har knapt brukt armene. Har ligget størsteparten av døgnet i senga. Har hatt så liten styrke/stor utmattelse/smerter at det har vært dager der jeg så vidt har klart å ta ut et glass fra skapet eller bære en tekopp. Fordi ryggen ikke er god for tiden tok jeg armhevingene på knærne - men jeg gjorde det ordentlig! Ikke noe rompe igjen i lufta her i gården! 15 stykker klarte jeg da! Kjente det litt i armene etterpå, men noen stor utmattelse kom ikke ;-)

Har også klart å vaske håret mitt selv :-) For første gang på 15 måneder! Ikke store mèn etter det heller.

Energien har også vært stabil og god på en 6'er (på "Hvor sliten er jeg"-skalaen min, der 0 er best). Har vel begynt å lukte litt på 5'eren også - den er i alle fall ikke langt unna :-)

Siden formen min ble slik, har jeg hatt aktivitetsøking i sommer likevel :-) Det er formen min som bestemmer. Kanskje kan jeg redusere litt på hvilen igjen også snart. Godt å være i gang igjen når det ble en "pause" på ca to måneder uten øking/reduksjon :-)

Samtidig må jeg passe på! Ikke gjøre for mye for fort. Armhevinger er vel ikke stedet å begynne i følge fysioterapeuten min. Heldigvis har jeg gode fagfolk rundt meg som kan veilede meg på hva som er lurt og ikke. Men til syvende og sist er det jeg som må gjøre jobben fremdeles. Jeg som må kjenne hva som føles greit for kroppen min, og jeg som må holde igjen. At jeg skal klare å gjøre for lite er det vel ingen reell fare for ;-)

 

Stikkord:

6 kommentarer

Tante Mona

22.jul.2011 kl.12:57

Flott ( og der kom tårene igjen) skal krysse fingrene og alt annet ;)

Miss Ducky

22.jul.2011 kl.15:33

Så flott! Det er fantastisk å høre at det går fremover igjen:D

Unni Louise

22.jul.2011 kl.19:38

Blir så glad når jeg leser dette. Lykke til videre, klem :))

tornerosesverden

25.jul.2011 kl.17:14

Tante Mona:Takk skal du ha :-)

tornerosesverden

25.jul.2011 kl.17:15

Unni Louise: Takk skal du ha :-) Klem

tornerosesverden

25.jul.2011 kl.17:15

Miss Ducky: Det synes jeg også :-)

Skriv en ny kommentar

hits