Musikken på vei tilbake :-)

For meg, og mange andre med ME, innebærer sykdommen jakt på stillheten. Plutselig ble det nemlig slik at verden var et fryktelig bråkete sted. Alt lagde lyd. Ikke bare biler, mennesker, maskiner og alt som man er vant til "bråker", men også alt annet som man vanligvis regner som ganske stille. En klokke som tikker. En dekoder som står på. Regn på vindusruten. Bestikk mot tallerkener. Musikk. Ja, til og med musikk ble bråkete og umulig å høre på.

Så da blir løsningen ofte ørepropper. Da får man stengt ute i alle fall de verste lydene. Noen ser seg også nødt til å flytte. Noen lydisolerer soverommet. Problemet med å stenge alle lyder ute er at øresusen stenges inne. For med overfølsomheten for lyd følger ofte øresus. Så må man velge hva som er minst verst.

Å miste musikken er trist.

Heldigvis har jeg kunne hørt litt musikk lenge. Fikk en CD fra MusiCure i april i fjor, og den har jeg kunne høre litt på innimellom. Ikke så mye om gangen, men det ble i alle fall litt musikk. Eva Cassidy har fire rolige sanger som jeg har kunne hørt på en stund. Har også en CD med Keith Jarret som heter The melody at night, with you som er veldig rolig. I sommer har jeg også funnet fram en CD med klassisk musikk. Det er en CD som jeg fikk da jeg var gravid med sønnen min, en CD utgitt av Go'boken.

I det siste har jeg også kunnet høre en sang, hvis den er rolig og det ikke er så mange instrumenter. Men jeg kan ikke gjøre noe annet samtidig. Da må jeg bare høre på musikk. Men slik er det egentlig med ME - èn ting om gangen! Simutankapasiteten er helt borte..

Så hvorfor er musikk så bråkete og slitsomt? Fordi det er så mange instrumenter som konkurrerer om oppmerksomheten min. Alle instrumenter høres like høyt som sangen. Verst er slagverk/perkusjon pg masse rytmer. Opplevelsen er kanskje den samme som hvis noen satte opp mange radioer innstilt på ulike stasjoner med samme volum i samme rom. Vær så god bli gal!

Men nå er i alle fall musikken på vei tilbake i livet mitt :-)

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits