Lydømfintlighet

Har slitt med dette siden jeg ble syk. Etter hvert har det blitt bedre. De siste to ukene, etter at formen min ble verre igjen, har dette også blitt verre. Eller det har blitt hengende igjen...

Lydømfintlighet vil si at lyd blir fysisk vondt. Dersom det blir for mye lyd, eller spesielt høge lyder, kjennes det ut som noen stikker en nål hardt i øret mitt.

Etter å ha gått og sagt "hysj" i flere dager, har jeg nå leitet fram øreproppene mine. De med filter, som slipper gjennom litt lyd. De bruker jeg nå når jeg er oppe, særlig hvis sønnen min har besøk. Det gjør at jeg lever litt i min egen verden, for jeg får bare med meg bruddstykker av det som sies rundt meg. Men jeg regner med at det som skjer i en LEGO-kamp ikke er så viktig for meg å få med alle detaljer av ;-)

Når jeg ligger, har jeg alltid de andre øreproppene, de som er helt tette ( i alle fall så tette som det går an å få dem).

Dette symptomet er et av de mest plagsomme og invalidiserende. Det er en plage hver gang det skjer ting rundt meg som jeg ikke kan styre lyden på. Og det er faktisk ganske ofte. Det er et av de symptomene som gjør at jeg har det aller best hjemme for meg selv i perioder.

Så er det ikke så enkelt å forholde seg til at det blir verre igjen. Nå har vi jo vent oss til et liv der jeg tåler en viss mengde lyd, og så plutselig skal vi huske på at det gjør jeg ikke lenger. Får bare håpe det snart blir bedre igjen...

2 kommentarer

Erna-Marie

18.mar.2012 kl.23:14

Kjenner godt problemet med lydømfintlighet ja!

Øreproppene er gode å ha mot lyd utenfra men lyden inni hodet blir forsterket dessverre :(

tornerosesverden

20.mar.2012 kl.17:12

Erna: Hei og velkommen til bloggen min :-)

Akkurat slik er det! Men hvis jeg må velge (og det må jeg jo som regel)så velger jeg lyden i hodet. Synes den er lettere å takle mentalt.

Skriv en ny kommentar

hits