Hjernevasking

"Jeg blir bedre.      Jeg blir bedre.          Jeg blir bedre."

Etter å ha vært dårligere i to og en halv uke, kjente jeg på søndagen at nok er nok! For med symptomøking og mindre energi kommer etter hvert gjerne også dårligere humør. Kanskje ikke så veldig rart? Hvor blid og fornøyd er du når du har influensa f eks???

Nå er det jo ikke slik at jeg bare kan bestemme meg for at nå vil jeg ikke være dårligere lengre. Hadde det gått, så hadde jeg vært frisk for lenge siden. Men humøret, oppgittheten, "jeg kommer aldri til å bli frisk"-tankene, det kan jeg gjøre noe med.

Samtidig tror jeg at jeg trenger perioder der jeg får lov til å være nedstemt, trist, drittlei og sur. Men så kommer jeg altså til et punkt der nok får være nok.

Så da begynte jeg å hjernevaske meg selv. Gjenta om og om igjen at jeg kommer til å bli bedre. Det går over - det gjør det jo alltid. Har også hatt runder på hvor mye bedre jeg er nå enn for et halvt år siden, for ett år siden - selv om jeg har en dårlig periode nå. Er ting jeg klarer i en dårlig periode nå som jeg bare kunne drømme om å gjøre i fjor på denne tiden. Viktig å få fokuset over på det. På at det faktisk går fremover tross alt.

Og det som er så genialt med hjernevasking, det er at det faktisk virker! Når jeg bare sier "jeg blir bedre" mange nok ganger til meg selv, så begynner jeg å tro på det. Selv om jeg kanskje ikke var helt der i utgangspunktet. Men det må gjentas. Gang etter gang. I flere dager.

Så er det så utrolig godt å kjenne optimismen i kroppen igjen. For det er i den jeg finner styrken, håpet om og troen på at det kommer bedre dager etter disse :-)

4 kommentarer

Tove

18.okt.2011 kl.21:30

Ønsker deg masse, masse god bedring fremover:) Det blir bedre!

Fant denne bloggen på nettet i dag, skrevet av en lege med ME, og ville dele den med deg. Kanskje du allerede er følger?

http://mariasmetode.wordpress.com

tornerosesverden

20.okt.2011 kl.11:10

Tove: Takk :-) Det kommer absolutt til å bli bedre!

Har fulgt bloggen til Maria en stund. Absolutt verd å lese selv om man ikke er syk. Mange gode innlegg :-)

Miss Ducky

21.okt.2011 kl.12:38

Kjenner meg så godt igjen i dette! For når formen synker så ender det gjerne med at humøret synker også. Som du skriver blir jo friske folk som blir syke lei de også, så da er det ikke rart at vi blir det samme i periodene der vi er dårligere enn det vi er vant til. Men som deg blir jeg etterhvert lei av å være i grøfta mentalt sett og da må det hjernevasking til:)

tornerosesverden

21.okt.2011 kl.16:50

Miss Ducky: :)

Skriv en ny kommentar

hits