En formoppdatering

I forrige uke var jeg på utredning på sykehus. Siden det var en aktivitet som lå langt utenfor mine grenser, regnet jeg med at det kopm til å skje en av to ting; enten ble jeg totalt utmattet, eller så ble kroppen gira. Mandag, da jeg kom fram, var jeg veldig utmattet. Startet også tirsdag på den måten. Utpå dagen derimot, etter ørten blodprøver, samtale med endokrinolog og en tur på MR, begynte kroppen å gire. På ettermiddagen var den så gira at jeg var oppe i tre timer i strekk - klarte rett og slett ikke å ligge i ro. Fikk en koselig stund sammen med venninnen min som var med meg da :-)

Da jeg kom hjem onsdag kveld, var jeg fortsatt gira. Slik gikk også torsdagen. Først utpå fredag roet kroppen seg ned. Da kom den store utmattelsen og symptomene økte. For fordelen med en gira kropp er at jeg får et høgere funksjonsnivå enn jeg har til vanlig. Symptomene blir redusert. Jeg føler meg rett og slett friskere og klarer å henge mer med i verden. Så da jeg kom hjem på onsdag var det med en god følelse. Jeg hadde klart turen! Jeg hadde også fått en liten smak på livet og verden der ute. Hadde truffet masse flotte, omsorgsfulle og blide mennesker, alt fra flykaptein til portører, leger og sykepleiere, flyplassmedarbeidere og drosjesjåfører - og ikke minst fått tid sammen med min fantastiske ledsager/venninne som brukte tre dager på å være med meg :-)

Nå er det altså tilbakebetaling her. Regner vel med at det kommer til å ta noen uker, så får jeg heller bli hyggelig overrasket hvis det går fortere. Jeg hviler så mye som jeg kan klare å få til. Det vil si at jeg har hatt oppetid på mellom 1 time og 45 min og 2 timer og 25 min. Gjør bare det aller mest nødvendige, og skjærer egentlig ned på det også... Sønnen min er her etter skolen noen dager i uka. Fungerer ikke å holde han borte i ukevis. Jeg vil gjerne ha kontakt med han, og han trenger mammaen sin. Trenger å få være hjemme her også. Og det går. Har assistent tre timer hver dag som lager mat og tar seg av alt som må gjøres. Sønnen min er her sammen med venner, og de er blir kjempeflinke til å forholde seg til at dette er et "stillehus".

Så da er det bare for meg å komme meg i seng igjen. Selve utredningen skal jeg skrive om seinere. Har ikke fått noe resultat ennå.

 

5 kommentarer

Tante Mona

21.jan.2012 kl.20:30

Venter spent på hva de finner ut, om de finner ut noe;)

Tenker det ja at ungene e flinke i stillehus, de er bare helt utrolig til å innrette seg;)

Klem;)

Unni Louise

21.jan.2012 kl.21:03

Så bra at du har vært gjennom en utredning på sykehus, og at du greidde turen. Er så spent på om de kan finne ut en "grunn" til utmattelsesyndromet og ikke minst, gjøre noe med det. Lykke til. Tenker på deg. Flott at Trym kan være sammen med deg. Hils han og kos dere sammen så godt dere kan. Klem <3

Miss Ducky

22.jan.2012 kl.13:08

Så bra at du kom deg gjennom:) Jeg kan også gire meg opp av og til og da greie ting jeg bare kan drømme om ellers. Ikke så lurt selvsagt, siden man blir veldig dårlig i etterkant, men veldig praktisk å ha muligheten når det er ting man må slik som legebesøk o.l. Håper du kommer deg fort igjen! Hvil godt klem

tornerosesverden

11.feb.2012 kl.17:19

Miss Ducky: Veldig praktisk innimellom, det er jeg helt enig i. Takk :-) Klem

tornerosesverden

11.feb.2012 kl.17:20

Unni Louise: Takk skal du ha :-) Klem

Skriv en ny kommentar

hits