Resultat av utredning

Da har resultatet av utredningen jeg var på for nesten tre uker siden kommet. Legene der konkluderte med at jeg ikke har akromegali :-) Denne sykdommen hvor kroppen har en overproduksjon av veksthormon som i 99 % av tilfellene skyldes en godartet svulst på hypofysen.

Veksthormon er et hormon som skilles ut i pulser for så å forsvinne forholdsvis raskt ut av kroppen igjen. En av dagene på sykehuset ble det derfor målt hvordan veksthormonet i kroppen min oppførte seg i løpet av en dag. Det ble da tatt en rekke blodprøver fra ni til halv fire. På disse målingene hadde jeg flere lave verdier.

Dagen etter tok jeg en glukosebelastningstest for å se hvordan veksthormonet oppførte seg etter det. Dette er en av de viktige bestemmelsestestene på akromegali. Denne dagen var også flere av målingene lave. Det ville ikke vært tilfellet dersom jeg hadde hatt akromegali.

På MR for et år siden ble det funnet en liten "dings" på hypofysen min. Denne cysten var helt uforandret, så den er bare der og gjør ingenting. I følge endokrinologen hender det at man oppdager slike cyster når man tar MR av andre årsaker, men de er altså helt ufarlige.

Så da er alt i orden med andre ord :-)

5 kommentarer

tante Mona

31.jan.2012 kl.20:13

Du e bare skjønn;)

melivetpaaslep

31.jan.2012 kl.21:02

En bekymring mindre, det er bra!

Spørsmålet er om du føler deg bra?

31.jan.2012 kl.21:42

Stå på Trine:-) . Klem

tornerosesverden

11.feb.2012 kl.17:17

Anonym: Takk :-)

tornerosesverden

11.feb.2012 kl.17:18

melivetpaaslep: Mindre bekymringer er av det gode :-) Formen er vel vært bedre, men det går over!

Skriv en ny kommentar

hits