Voldsom tilbakebetaling

Onsdag var det fire uker siden jeg kom tilbake fra utredning på sykehus. Fremdeles jobber jeg med reaksjonen etter det. Noe som er veldig typisk for ME. Når man har en aktivitet hvor man beveger seg utenfor grensene sine, så kommer det gjerne en voldsom reaksjon etterpå som ikke står i stil til det man har gjort i det hele tatt. Her snakker vi om enorm rente på tilbakebetalingen av den energien jeg måtte bruke på forhånd for å klare å gjennomføre et sykehusopphold med reise.

Utmattelsen er som vanlig stor. I tillegg har lydømfiendtligheten vært grusom denne gangen også. Har skikkelig ME-hjerne og opererer med gullapper over alt - de fleste til meg selv ;-) Har også store vansker med konsentrasjonen, så å hjelpe sønnen min med lekser f eks, det er helt utelukket. Klarer ikke å se over oppgaver han har gjort, får ikke en gang med meg hva oppgaven går ut på. Denne gangen har jeg også hatt litt muskelsmerter, i tillegg til at rygg, nakke og skuldre er konstant vond. Har vært totalt husbundet den siste måneden, noe som betyr ingen fysioterapi. Klarer ikke besøk, bare en og annen som stikker hodet innom.Oppetiden min ligger på 2 til 2,5 timer pr dag.

Nå høres dette sikkert helt fryktelig ut, og det er det absolutt, men samtidig har jeg det ganske bra :-) Sønnen min er her etter skolen noen dager i uken og annenhver helg. Vi holder på det! Kan ikke sette han på vent i ukesvis. Har BPA (personlig assistent) tre timer pr dag på hverdager, så da går det rundt. I helgene er hjemmesykepleien her og smører mat. Og så er det bare å være tålmodig og vite at det går over - for det gjør det! Etter hvert blir jeg stabil, og så kan jeg begynne å bygge opp energien igjen. Og denne gangen skal jeg klare det!

4 kommentarer

tante Mona

11.feb.2012 kl.17:37

Gla i deg, klem;)

Hilde

11.feb.2012 kl.17:56

Lykke til, vi tenker på deg!

tornerosesverden

21.feb.2012 kl.18:42

Hilde: Takk :-)

tornerosesverden

21.feb.2012 kl.18:43

tante Mona: Glad i deg også <3

Skriv en ny kommentar

hits