eXtremkvileveko

Vi er nå over halvveis i den første eXtremkvileveko som arrangeres fra 23. februar til 4. mars. Med sin ene deltaker kan nok ikke dette 11 dager lange arrangementet skilte med like stor popularitet som ekstremsportveko på Voss, som vi har avledet navnet fra, men deltakeren er så langt fornøyd med veko.

Målet med eXtremkvileveko er å hvile masse. Nå vil kanskje mange påstå at deltakeren, med sine 21,5 timer hvile i døgnet, allerede er en ekstremkviler, men her skal det altså hviles mer. Hensikten er å prøve å bygge opp energilager litt fortere slik at deltakeren etter hvert kan øke aktivitetsnivå og oppetid. eXtremkvileveko kan passe for mennesker med ME som IKKE under noen omstendigheter må presse kroppen, men som trenger hvile for å bli bedre. Det er som en konsekvens av hvile at man kan øke oppetiden, man blir ikke friskere av å presse først. Faktisk bør ikke ME-syke bruke mer enn 70% av energien sin til enhver tid. Da kan man gradvis bli bedre.

Tilbakemeldingen på eXtremkvileveko fra deltakeren så langt er at hun har fått litt mer energi. Kroppen er rolig. Ekstra hvile har ligget på henholdsvis 25, 15, 25, 5, 5, 40 og 35 min og dette er deltakeren veldig godt fornøyd med. De dagene med 5 min ekstra hvile prioriterte hun det å være sosial foran hvile, noe som gjorde veldig godt og ga motivasjon til de kommende dagene. Deltakeren sier også at dette er et utrolig krevende arrangement som stiller store krav til selvdisiplin og utholdenhet.

Da gjenstår det bare for oss å ønske deltakeren masse lykke til med resten av eXtremkvileveko :-)

 

Stikkord:

2 kommentarer

Hanne Qvist

08.mar.2012 kl.23:45

Jeg har hatt ME i mange år, men jammen har jeg lært mye om hviling hos deg. Mye annet nyttig også forresten. Lykke til videre med hvilingen din!

tornerosesverden

10.mar.2012 kl.17:19

Hanne Qvist: Tusen takk! Så kjekt at noen kan ha nytte av det jeg skriver!

Skriv en ny kommentar

hits