Kan du se?

 

 

Kan du se ut fra bildet at jeg har ME og har vært syk i 2 1/2 år?

Kan du se at jeg trenger 21,5 timer hvile (og litt søvn) i døgnet?

Kan du se på meg at jeg er avhengig av Brukerstyrt Personlig Assistent (BPA) og hjemmesykepleie for å klare meg i hverdagen?

Kan du se at jeg ikke har kapasitet til å ha sønnen min boende her annenhver uke?

Kan du se at jeg trenger økonomisk støtte fra NAV?

Kan du se ut fra bildet at jeg er husbundet og ikke har vært utenfor døren på 13 uker?

Kan se at jeg sliter med lys- lyd- og luktintoleranse, søvnvansker, smerter, svimmelhet, dårlig balanse, øresus og en del andre plager?

Kan du se at jeg er mye plaget med allergi og intoleranse, både på ting i lufta og ting jeg spiser?

Kan du se på meg at den eneste "treningen" jeg gjør er 4 tåhev fire dager i uka, og å ligge i senga og stramme magen litt de andre tre dagene?

Kan du se at jeg har kognitive vansker, at jeg har problemer med å huske, lese og konsentrere meg?

Kan du se "bagasjen" jeg, som alle andre, bærer med meg?

 

Virkeligheten er ikke alltid (bare) det man ser, selv ikke på et umanipulert bilde...

Stikkord:

18 kommentarer

Pål

14.04.2012 kl.19:59

Er det sant, gamle venn?

Pausefralivet

15.04.2012 kl.11:29

Hei Tornerose.

Kjempe interessant innlegg. Ærlig og informativt. Jeg kjenner meg godt igjen på det fleste punktene, men jeg er i en litt bedre periode nå. Jeg krysser fingrene for at du også skal få oppleve bedre dager snart. Det som rørte meg mest er at du ikke får hatt sønnen din så ofte. Håper du går inn i en lysere periode nå og at du vil få mere tid med han.

Klem Maria

Roffen

15.04.2012 kl.14:02

Nei, man kan dessverre ikke se det på bildet. Og nettopp det, gjør hverdagen vanskeligere av og til.

Har selv hørt folk kommentere om meg: "Han, han er ikke syk, på tide de sjekker hjernen hans nå!" Hadde jeg hatt krykker ville vedkommende aldri ha sagt en slik kommentar. Vi nordmenn er dessverre litt for dømmende i blandt.

Men jeg ser deg, og kampen din. Håper virkelig bedringen kommer raskere enn hva man forventer, du har holdt ut lenge og er sterk synes jeg :)

Hanne Qvist

17.04.2012 kl.01:16

Nei, jeg kan vel ikke se det direkte, selv om jeg føler en sterk gjenkjennelse. Ansiktet ditt utråler en ekthet og innsikt som vitner om opplevd liv og modenhet, og i tillegg en varme og empati som viser at du takler din situasjon uten selvmedlidenhet. Jeg synes det er godt å se på ansiktet ditt!

Lokki

17.04.2012 kl.20:07

For et flott innlegg og et godt poeng du har!!

Ønsker deg god hvile og bedre dager fine du!

Varm klem fra Lokki
Pål: Det er nok dessverre det :(
Pausefralivet: Tusen takk skal du ha :) Selv om jeg ser sønnen min mindre nå enn om jeg var frisk, så er han mye mer her enn tidligere :) Det er vi veldig fornøyd med!

Godt å høre at du har bedre dager :)
Roffen: Tusen takk! Kunne godt tenkt meg å bli superfort frisk nå :) Det hadde vært noe det.

Vi er nok for dømmende i blant, meg selv inkludert. Og det var litt av poenget med innlegget. Virkeligheten er nemlig ikke slik som vi ser den alltid. Det er så lett å komme med lettvinte løsninger til andre, og å ikke tro på dem hvis vi ikke ser at det er noe galt. Da får man gjerne høre slike kommentarer som du fikk. Og det skulle alle slippe! Vi får øve oss på å bli mer tolerante overfor hverandre!
Hanne Qvist: Tusen takk for en kjempefin kommentar! Den varmet :)
Lokki: Tusen takk ;) Har egentlig fine dager for tiden, men ting kan absolutt bli bedre ;)

Miss Ducky

18.04.2012 kl.09:56

Det er en viktig leksjon dette. Ting er ikke alltid slik som de ser ut. Jeg merker på meg selv at jeg har blitt mye mer bevisst på dette etter at jeg ble syk selv. Det at folk ser friske og/eller lykkelige ut vil ikke si at de er det.. Hyggelig å lese at du har fine dager for tiden :D klem

Anette

18.04.2012 kl.17:06

Hei Trine, og tusen takk for titten hos meg i dag :) Instagram er absolutt verdt å sjekke ut, kjempemoro :) Og så syns jeg du beskriver det så bra hvordan det er å være syk uten at det vises utenpå. Jeg tror nok mange kjenner seg igjen her. Håper du har det fint og får nyte solen, klem fra Anette :)

Johnny

21.04.2012 kl.23:21

Hei Trine!

Bildet av deg var fint. Det er nok lettere for oss som har M.E. å tolke bildet. Selv om du ser relativt frisk ut på bildet. Men bare relativt. Synes jeg kjenner igjen noen ting når jeg ser øynene. Følelser og tanker som mange av oss syke bærer på. Eller litt bagasje om du vil.

Kjempefint innlegg.

Bra å høre at du er i tilfriskningsfasen. Håper det fortsetter slik framover. :-)
Miss Ducky: Tusen takk :) Godt med bedre dager.

Jeg er også blitt mye mer bevisst når det gjelder andre. Det er så lett å dømme, men så er det så mye vi ikke vet. Trenger fremdeles øving, men jeg synes jeg kommer meg ;)

Klem
Anette: Tusen takk :) Ikke så mye solnyting på meg dessverre, men det kommer heldigvis dager etter disse.

Ha supre soldager! Klem
Johnny: Tusen takk :) Håper også at det fortsetter med bedre dager fremover :)

Det er nok noe med øynene til oss med ME, ja. Ser også på øynene til andre med ME om de har gode, eller dårlige dager. De som ser meg mest kan også se på meg nå om jeg er i god form eller ikke.

Håper du også får gode dager!

meblogg

18.06.2012 kl.18:20

Veldig bra skrevet! Nei, det kan jeg ikke se. Bra du står frem. Som jeg alltid sier så er vi mindre alene når vi står sammen <3
meblogg: Tusen takk :) Tror det er viktig å vise at virkeligheten ikke alltid er bare det vi ser. Vi har vel kanskje lett for å dømme hverandre noen ganger? Absolutt mindre alene når vi står sammen <3

Skriv en ny kommentar

hits