Lysømfintlig

De to første årene jeg var syk lå jeg enten på sofaen og hvilte, eller i senga. Da var det lys rundt meg. Lå jeg på soverommet hadde jeg rullegardinen oppe på dagen og kunne se ut på himmelen og taket til naboen. Det hendte også noen ganger at jeg hvilte med sovemaske.

I august i fjor måtte jeg plutselig ned med rullegardinen på dagen også. Og jeg fikk meg lystette gardiner - eller lysdempende er de vel mer. Ble fremdeles ikke mørkt nok, så da hvilte jeg med sovemaske. Men i vinter har det gått greit uten sovemaske både dag og natt.

Så kom våren med lyset - og ikke minst sola. Nå har jeg problemer med lys når jeg er oppe også. Vi har nemlig hatt en del sol i det siste. Det er jo selvfølgelig bra det, men det har ikke vært godt for øynene mine. Så nå er de persiennene jeg har i stuen nede. Mangler i ett vindu, men skal få hjelp med å kjøpe og henge opp der også. Når jeg er oppe, går jeg rundt med filterbriller og når jeg hviler ligger jeg med sovemaske. Må prøve å beskytte øynene mest mulig. I tillegg til at lys er ubehagelig og vondt, så får jeg også vondt i øynene. Og det forsvinner ikke igjen med en gang. Blir nok også mer sliten av lys, på samme måte som jeg blir sliten av lyd og lukt.

Så sånn ble min start på våren. Men det er nå ikke det verste som kunne skje (dette heller). Det finnes heldigvis hjelpemidler :) Og ute er jeg jo uansett ikke ;)

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits