17. mai

Gratulerer med dagen alle sammen :-) Selv om jeg vet at for noen er dette bare nok en dag i rekken av dager hvor man blir minnet på at man ikke er en del av alt det som "alle2 andre tar som en selvfølge.

Jeg har alltid likt 17. mai. Korpsmusikk. I noen år spilte jeg selv. Elsker å gå i tog. Få lov til å bråke og rope ;-) Treffe masse mennnesker og ha liv og røre rundt meg. Ha tradisjoner med familie og venner.

I dag er min tredje 17. mai med ME. De to første årene hadde jeg stort behov for å kle på meg bunaden (med hjelp av gode venner) og (presse meg til å) sitte ute foran huset mitt og se på toget. Vinke til sønnen min og elevene "mine". Føle at jeg deltok på feiringen.

I år er funksjonsnivået mitt lavere enn før. Det ble også slik at sønnen min, som har begynt i trommekorpset, ikke skulle gå forbi her. Elevene "mine" går på videregående nå og deltar derfor ikke i skoletoget. Det ble derfor ikke noen tur ut på meg. Bunaden hadde jeg bestemt meg for å droppe for lenge siden. Tenkte først jeg skulle sitte og se i vinduet, men selv det ville blitt alt for mange sanseinntrykk for meg.

Så i år, da toget gikk forbi, lå jeg i senga. Med vinduet lukket. Propper i ørene. Hørselvern da jeg hørte trommene nærme seg. Rullegardinen var som alltid nede. De lystette gardinene trekt for. Og siden rommet likevel ikke blir mørkt nok, ligger jeg med sovemaske i tillegg. Og inni alt dette trillet tårene nedover kinnene mine.

Nå er resten av dagen "vanlig". Jeg skal ligge mest mulig på lading - og glede meg :-) I kveld kommer sønnen min. Han skal være her helt til andre pinsedag. Det blir utvidet mammauke denne gangen, for i morgen tidlig kommer lillesøster/tante for å være sammen med oss i fire dager! Det kommer til å bli utrolig, fantastisk, godt og koselig :-D

 

16 kommentarer

Hanne Qvist

17.05.2012 kl.15:04

Jeg gleder meg på dine vegne til mammam-uken! Det er en spesiell utfordring å være mamma og me-syk. Her i huset har vi også hatt en mer enn vanlig rolig 17.mai, både klok av skade og pga redusert form. Det er litt trist, men samtidig godt å ha mot til å kunne ta vare på seg selv.

Miss Ducky

17.05.2012 kl.19:54

Det er tungt å ikke kunne delta. Dagene som er til stor glede for andre, blir gjerne til det motsatte for oss. For som du skriver er det på slike dager vi virkelig blir påminnet at vi ikke er en del av alt det andre tar som en selvfølge. Men samtidig er jeg da veldig enig med det Hanne skriver over her. Det er godt å komme seg dit der man faktisk har mot til å ta vare på seg selv, isteden for å presse seg langt og lengere enn langt bare for en dag. Det kommer dager etter dette også. Håper du får en fin mamma-uke!

Lene

19.05.2012 kl.19:20

Jeg bare kjenner den følelsen så godt inne i meg, det å ønske så inderlig å få være med i fellesskapet på slike dager som miss ducky så treffende skrev, er til stor glede for andre men det motsatte for oss, og så ikke makte det....

Det blir tårer av sånt!

Så gode, varme tanker til deg og ha en koselig mammauke sammen med dine :)

Lene

melivetpaaslep

20.05.2012 kl.16:00

Vondt, vondt, vondt!

.. men dagen er over nå og du kan se fram mot mammauken.

Stor klem fra meg til deg.

20.05.2012 kl.18:10

Klem fra meg, med ønske om bedre dager :)

Anette

24.05.2012 kl.10:13

Fikk vondt langt inne i hjertet mitt av å lese dette. Det skulle rett og slett ikke vært lov; at dager som egentlig skal være gode blir ekstra vonde. Da er det godt at man har noe å se frem til allikevel, og som du sier - vi er fantastisk heldige som har så fine lillesøstre;) Håper du koser deg max med besøket! Stor klem til deg fra meg :)
Hanne Qvist: det har vært en fin mammauke :) Absolutt en utfordring å være mamma og ME-syk! Vi er vel bare nødt til å ta vare på oss selv, det er jo til det beste for alle på sikt.
Miss Ducky: Det ble absolutt en fin mammauke og veldig koselig med lillesøster/tante på besøk :)

Og nå har jeg tatt en 17. Mai med tårer i senga. Skulle jeg være nødt til å prioritere slik neste år også, så regner jeg med det går "lettere". Utrolig hva man kan venne seg til!

Roffen

29.05.2012 kl.13:57

Håper i allefall at mammauken ble koselig og ikke alt for slitsom. Trist med 17 mai på den måten for deg, håper virkelig du er på føttene til neste år. Er det noen som fortjener det, så er det deg :)

Trine

30.05.2012 kl.13:52

Kjekt at du oppdaget bloggen min, navne og ME venn. Skal lese bloggen din. Legg meg gjerne til som venn :)
Lene: Takk, Lene :)
melivetpaaslep: Takk :) Noen ganger er det godt med alt som er over. Klem
Anonym: Takk :)Det kommer bedre dager før eller seinere!
Anette: Det er mye som ikke skulle vært lov! Mye som blir fryktelig urettferdig, men slik er livet. Var i alle fall kjempekoselig med besøk av verdens beste lillesøster :) klem
Roffen: Takk :) Mammauken og besøk gjorde godt!
Trine: Velkommen hit!

Skriv en ny kommentar

hits