Velkommen 2013!

Bare timer igjen av 2012 nå. Et år som helsemessig har vært verre enn alle andre år. Funksjonsnivået har vært på nivå med en hundreåring, tror jeg. Et år hvor jeg har vært fullstendig husbundet, bortsett fra en tredagers tur på sykehus i starten av januar. Og den turen tok fullstendig knekken på meg. En tur som jeg ennå ikke har kommet meg helt igjen etter. For slik er ME! Man blir ikke litt sliten og med en god natts søvn (noe som heller ikke eksisterer i ME-verden forresten) så er man fin igjen. Med ME tar det timer, dager, uker eller måneder å komme seg igjen.

Det har også vært et år i mørket - bokstavelig talt. For i år slo lysintoleransen til for fullt. Fem måneder med persinner nede, solbriller og sovemaske, det var rett og slett ganske tøft! Tror jeg var den eneste som gledet meg til høsten hele våren og sommeren.

Men 2012 har også vært et fint år :) Et år hvor sønnen min etterhvert igjen kunne bo hos meg annenhver uke. Det har hele tiden vært det store målet mitt! Alt annet takler jeg så mye bedre.

Det har også vært et år med mye besøk av familie. Og det gjør utrolig godt å ha de nærmeste rundt seg (i perioder- trenger jo masse ro og skjerming også). Ikke minst fikk jeg i sommer endelig mulighet til å bli kjent med min yngste nevø som ble tre år i slutten av august. Han bor nemlig i Bergen og ble født to uker før jeg ble syk.

Det har også vært et år med gode venner. Har en fantastisk gjeng som kommer hit fremdeles - år etter år! Ikke ser det ut til å være en byrde for dem heller ;)

Nå mot slutten av året lurer jeg på om formen begynner å løsne litt. Er jeg kanskje muligens litt bedre? Hjernetåken har i alle fall lettet litt i løpet av høsten og det er utrolig godt! Da føler jeg meg mer som meg selv :)

Det blir ingen storfering på meg i dag. På min 41. nyttårsaften sitter jeg her alene. Dvs både assistenten min og sønnen min har vært her i dag :) Men nå er jeg alene - men ikke ensom. Jeg kjenner meg utrolig glad og takknemlig for alle de flotte menneskene jeg har i livet mitt. Og det å vite at de/dere er her, er nok. Jeg trenger ikke å være sammen med noen hele tiden. Det å trives i mitt eget selskap har jeg lært meg etterhvert. Jeg koser meg likevel. Har tatt på finkjolen - det er jo tross alt nyttårsaften! Har spist kalkungryte til middag med bringebærkokoskrem til dessert. Alt laget av assistenten min som var her i formiddag. Og egentlig, for å være helt ærlig, skal det bli godt å slippe å dra seg ut av sengen kl tolv fordi det er noen andre her. Hvis jeg får sove i natt da...

Så da er jeg klar for 2013. Et spennende år! Spennende fordi jeg ikke vet hva som skjer. Blir jeg litt friskere? Hvor frisk da? Klarer jeg å komme meg utenfor døren? Kan jeg kanskje klare å få håret vasket to ganger i uken, ta meg en dusj litt oftere og smøre min egen mat?

Uansett, og for sikkerhetsskyld kanskje, har jeg bestemt meg for at det skal bli et godt år. ME'en setter rammer for hvordan jeg kan leve, men innenfor rammene har jeg valg og muligheter. Jeg kan velge hva som er viktig for meg og hva jeg vil bruke tiden min på. ME er noe jeg HAR, ikke noe jeg er.

Da vil jeg til slutt få ønske alle dere lesere et fantastisk godt nytt år :) Takk for følget i år!

14 kommentarer

lissmiriam

01.01.2013 kl.11:08

Godt nyttår trine! Håpa virkeli du får det bedre i åre som kommer!!

Lene

01.01.2013 kl.19:18

Kjære deg.

Jeg ønsker med deg av hele mitt hjerte at 2013 blir et godt år.

Gode tanker fra

Lene

silje

02.01.2013 kl.22:34

Godt nyttår Trine!

Melivetpaaslep

06.01.2013 kl.20:32

Det er godt å lese innlegget ditt. Egentlig så er det fantastisk at du klarer å holde deg så optimistisk som du er, jeg skjønner ikke at det er mulig. Den eneste forklaringen er at du er sterk og har funnet din vei som gjør at du holder deg flytende og ikke synker. Det imponerer!

Jeg ønsker deg alt det beste! Fortsett med det som gjør deg bedre.

Å sitte alene nyttårsaften er bare ille dersom man ønsker å gjøre noe annet.

Takk for alle fine kommentarer du har lagt igjen i året vi har bak oss!
lissmiriam: Takk, det samme, Liss :) Var så kjekt å se og prate med deg før jul!!!
Lene: Tusen takk, Lene :) Ønsker deg også et supert 2013! Klem
silje: Takk, det samme, Silje :)
Melivetpaaslep: Tusen takk for fin kommentar :) Riktig godt nyttår til deg!

Johnny

25.01.2013 kl.22:47

Hei igjen! :-)

Nå har jeg endelig fått lest det siste innlegget ditt! Fint å lese at du fortsetter å se på de tingene i livet ditt som faktisk fungerer. Det er veldig mye som IKKE fungerer, men de tingene kan vi ikke gjøre noe med akkurat nå. Kanskje etter hvert når situasjonen vår endrer seg, for det vil den. Med tiden vil vi kunne oppleve bedring. Det er slik vi må se det.

Her har det også vært et år i mørke. Ikke hele tiden, men for det meste. Hva hadde dagen vært uten filterbriller og ørepropper? :-)

Håper du slipper flere turer til sykehuset. Det kan være vanskelig for mange å forstå at man blir dårlig i mange måneder etter tre døgn på et sykehus men det er faktisk slik det er for noen av oss. Hadde det bare vært noen dager hadde vi vært glade, men mange måneder...det blir man lei av.

Kalkungryte og bringebærkokoskrem høres fint ut. Det kan kanskje bli noe vi lager en dag her hjemme hos oss? Skal si i fra hvis det skjer sånn at du vet om det! :-)

Veldig glad for å høre at du nå kan ha sønnen din hjemme hos det regelmessig. Tenker at det gjør veldig godt og at dagene da blir mye lettere å forholde seg til.

Målet om oftere hårvask og dusjing så ofte man vil støttes fullt ut. Vi får snakkes om ett år og måle framskrittene våre! :-)

Melivetpaaslep

12.02.2013 kl.22:19

Jeg er bare innom med en liten hilsen til deg. Håper det står bra til og at formen bedres!

Sus`n

21.02.2013 kl.19:26

Jeg kjenner meg sååå godt igjen. Og må svelge noen ekstra ganger når jeg leser slike innlegg. Jeg skal heie på deg !! ...og andre i din situasjon... Aldri mist håpet ! Jeg er kommet laaangt nå, ...men det er ennå laaangt igjen å gå. Jeg likte å ha noen bekjente som utviklet seg i ca samme tempo som meg, å sammenligne meg med...helst som lå et års tid "foran meg" ;) Det holdt mitt mot oppe ! Det er maange tøffe dager enda, men jeg klarer stortsett hverdagen. Lykke til ! :)
Johnny: Hei igjen må vel nesten jeg også si ;) Tar tid denne kommenteringen, men jeg har sett kommentaren din for lenge sidenog setter stor pris på at du kikker innom og kommenterer :)

Vi blir bedre etter hvert! Ingen tvil om det. Og enn så lenge får vi bare prøve å gjøre det beste ut av situasjonen.

Det er helt utrolig at det tar flere måneder å komme seg igjen etter tre døgn på sykehus + reise, men sånn er det altså. Og denne voldsomme tilbakebetalingen er jo dessverre så typisk for sykdommen. Nekter å dra noen steder før jeg har blitt mye bedre nå! Er heldigvis aldri syk, og jeg skal ikke ta en blodprøve som kan ende med evt videre utredning et annet sted ;)

Det er utrolig godt å ha sønnen min her regelmessig :) Å klare å få til det har hele tiden vært det store målet mitt. Og nå som jeg faktisk sakte blir litt bedre, så har vi litt mer tid sammen også :)

Satser på et år fullt av hårvaske- og dusjedager for oss begge :) Har vel litt i ta igjen der kanskje? ;-D
Melivetpaaslep: Tusen takk, snille du :) Det atår absolutt bra til og formen er sakte stigende. Koser meg med en oppetid på 3 timer og 10 min :) Over et år siden jeg klarte å være så masse oppe innenfor grensene mine.
Med ønske om gode dager for deg også :)
Sus`n: Hei og velkommen til bloggen min :) Og tusen takk! Godt å ha en heiagjeng rundt seg :)

Så bra å høre at du er på bedringens vei og at du klarer hverdagen. Den er absolutt viktigst! Masse lykke til fremover!

Skriv en ny kommentar

hits